ALL ROAD TRAINING

“Καλώς ήρθατε στις σελίδες της ART. Η οδήγηση μοτοσυκλέτας για εμάς δεν είναι μια απλή διαδικασία μετακίνησης από το σημείο Α στο σημείο Β, αλλά μια φανταστική Τέχνη την οποία εδώ και 20 χρόνια υπηρετούμε προσπαθώντας να την μεταφέρουμε με πάθος, συνέπεια και αφοσίωση.

Μας εμπνέει η αγάπη για τους 2 τροχούς, η δίψα για εξερεύνηση νέων προορισμών, η εξέλιξη της Ικανότητας στην Οδήγηση. Κάθε αναβάτης για εμάς είναι πολύ ξεχωριστός και σημαντικός.

Γι’ αυτό και δεν προσφέρουμε απρόσωπα, πολυπληθή, “εμπορικά” Εκπαιδευτικά ή Ταξιδιωτικά Προγράμματα, αλλά εξατομικευμένες Εμπειρίες Ζωής.”

Νίκος Σπανός.
ALL ROAD TRAINING

οραμα - φιλοσοφια - εμπειρια

Η ALL ROAD TRAINING (ART) ιδρύθηκε το έτος 2003 από τον Νίκο Σπανό. Είμαστε μια αυτόνομη, ανεξάρτητη, αμιγώς ελληνική Σχολή Ασφαλούς & Τεχνικής Οδήγησης Αναβατών Μοτοσικλέτας. Με πάνω από 20 έτη διεθνούς Εμπειρίας και καθημερινής παρουσίας, διοργανώνουμε υψηλού επιπέδου δραστηριότητες οι οποίες περιλαμβάνουν κυρίως: την ολοκληρωμένη Εκπαίδευση Αναβατών σε όλα τα εδάφη, την υλοποίηση Οργανωμένων Ταξιδιωτικών Προγραμμάτων (ROAD – ADVENTURE) στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και τον σχεδιασμό Εκδηλώσεων Μοτοσικλέτας υψηλών ποιοτικά προδιαγραφών (Biker Meetings, Test Rides, Travel Enduro projects).

Η Σχολή ανά έτος παρουσιάζει ένα πλήρες Εκπαιδευτικό και Ταξιδιωτικό Πρόγραμμα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και τοποθεσίες (πανελλαδική εμβέλεια) οι οποίες αναρτώνται αντίστοιχα στις ειδικές σελίδες του site μας. Στα Προγράμματα της Σχολής συμμετέχουν όλοι οι αναβάτες ανεξαρτήτως μάρκας ή τύπου μοτοσικλέτας που έχουν στην κατοχή τους, φύλου (άνδρες & γυναίκες) και ηλικίας.

Κάθε Πρόγραμμα (ταξιδιωτικό – εκπαιδευτικό – Event) αναλύεται πάντα με λεπτομέρεια ενώ η κράτηση σε κάποιο από αυτά γίνεται πάντα ηλεκτρονικά (on line), αφού πρώτα οι ενδιαφερόμενοι ενημερωθούν και στην συνέχεια συμπληρώσουν την ειδική φόρμα κράτησης. Η ALL ROAD TRAINING συμμορφώνεται πλήρως με τον ευρωπαϊκό νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων GDPR.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι προς όφελος των συμμετεχόντων, και καθότι υποχρεούμαστε να διατηρούμε την αξιοπιστία – εγκυρότητα της Σχολής στα υψηλότερα δυνατά επίπεδα παρέχουμε, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Υπηρεσίες Εκπαίδευσης & Αναψυχής και καμία δραστηριότητα μας δεν εμπλέκεται, συνδυάζεται ή επηρεάζεται από παράπλευρες εμπορικές δραστηριότητες (τις οποίες δεν έχουμε) προσδοκώντας σε άλλα οφέλη πέραν του αποκλειστικού σκοπού για τον οποίο δραστηριοποιούμαστε.

Είμαστε περήφανοι διότι η ALL ROAD TRAINING έχει κατορθώσει να διατηρεί την ανεξάρτητη φιλοσοφία και τρόπο λειτουργίας  της, υποστηριζόμενη ταυτόχρονα σε επίπεδο χορηγίας προϊόντων (Sponsors) από σημαντικές εταιρίες του χώρου της μοτοσικλέτας (και όχι μόνο), δίχως όμως να έχει αποκλειστικές συνεργασίες σε οποιονδήποτε τομέα και χωρίς αυτές να επηρεάζουν κατά οποιονδήποτε τρόπο την ποιότητα, τον σχεδιασμό, την ροή ή τους αδιαπραγμάτευτους στόχους των Προγραμμάτων μας.

 • Διοργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ασφαλούς & Τεχνικής οδήγησης μοτοσικλέτας (για ομάδες και μεμονωμένα άτομα)
 • Διοργάνωση οργανωμένων ταξιδιών μοτοσικλέτας με παροχή καταλύματος σε Ελλάδα και εξωτερικό
 • Επαγγελματική εκπαίδευση: Πλοηγών και Εκπαιδευτών μοτοσικλέτας (Tourguide – Instructor Academy)
 • Ολοκληρωμένα προπονητικά προγράμματα (άσκηση – διατροφή – οδήγηση) για αναβάτες που συμμετέχουν σε αγώνες μοτοσικλέτας
 • Σχεδιασμός εταιρικών εκδηλώσεων και Special Projects (μοτοσικλέτας)
 • Προσαρμοσμένη εκπαίδευση αναβατών για δημόσιες υπηρεσίες και σώματα ασφαλείας (Authority Training)
 • Υπηρεσίες προβολής προϊόντων MultimediaΠροϊοντικά τεστ μοτοσικλετών, αξεσουάρ, ρουχισμού κ.α (παραγωγής ή προ-παραγωγής)
 • Δεν παρέχουμε υπηρεσίες: Ενοικίασης μοτοσικλετών – ενοικίασης εξοπλισμού προστασίας αναβάτη – έκδοσης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.
 • Για τις υπηρεσίες αυτές (που δεν παρέχουμε) συνεργαζόμαστε με εξωτερικούς συνεργάτες (ανεξάρτητες  με εμάς νόμιμες εταιρίες) οι οποίες και φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν

Ο Νίκος Σπανός είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης της ALL ROAD TRAINING από το 2003 έως και σήμερα. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 από γονείς εκπαιδευτικούς, μεγάλωσε μέσα στον αθλητισμό και την εκπαίδευση. Οι οικογενειακές παραστάσεις σε συνδυασμό με την αγάπη του για τα σπορ και τον αθλητισμό τον έσπρωξαν “μοιραία” στην Γυμναστική Ακαδημία από την οποία αποφοίτησε επιτυχώς το 1996, ως Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ενώ είναι και επίσημος Προπονητής (με Ακαδημαϊκό τίτλο σπουδών τετραετούς φοίτησης).

Το πάθος για τις μοτοσικλέτες και ιδιαίτερα η μεγάλη του αγάπη για τα χωμάτινα ταξίδια με μεγάλα ON-OFF, τον ώθησαν στην επαγγελματική πλέον δραστηριότητα το 2003 με την ίδρυση της ALL ROAD TRAINING. Πρωτοποριακή κίνηση για τα δεδομένα της εποχής αφού η Σχολή ήταν η πρώτη του είδους της στην Ελλάδα, και μια από τις ελάχιστες που δραστηριοποιούνταν παγκοσμίως στον τομέα “Οργανωμένα Ταξίδια Περιπέτειας και Εκπαίδευση Travel Enduro – Adventure”.

Ο Νίκος διατηρεί σε υψηλό επίπεδο τα πρότυπα της Σχολής συμμετέχοντας συνεχώς σε εξειδικευμένα επιμορφωτικά σεμινάρια μοτοσικλέτας στο εξωτερικό για επαγγελματίες ενώ πολλές φορές έως και σήμερα συμμετείχε σε όλους τους τύπους αγώνων Off-Road (Motocross, Enduro, Rally) πάντα και αποκλειστικά με δικύλινδρες ή μονοκύλινδρες μοτοσικλέτες πάνω από 650cc.

Από το 2003 έως και σήμερα έχει μια πλούσια επαγγελματική εμπειρία η οποία προσμετρά πάνω από 10.000 εκπαιδευμένους αναβάτες σε Ελλάδα και εξωτερικό, διοργάνωση πάνω από 300 οργανωμένων ταξιδιών μοτοσικλέτας, σχεδιασμό – υλοποίηση εταιρικών εκδηλώσεων για περιοδικά και εταιρίες του χώρου και συμμετοχή ή συνδιοργάνωση μεγάλων Travel Enduro special projects σε διεθνές επίπεδο.

Βασική του άποψη και φιλοσοφία στην Εκπαίδευση Αναβατών είναι: ”Η τεχνική εξέλιξη ενός οδηγού μοτοσικλέτας δεν έχει να κάνει τόσο με το ταλέντο, τις ιδιαίτερες ικανότητες του, τον σωματότυπο ή το γενετικό φύλο, αλλά κυρίως με την ατομική προσπάθεια, την επιμονή και θέληση του να γίνεται καθημερινά ολοένα και καλύτερος. Το τεχνικό επίπεδο του Εκπαιδευτή έχει τεράστια σημασία. Αυτός είναι που θα επιλέξει την μέθοδο και θα τοποθετήσει σωστά τα δεδομένα στον εγκέφαλο του οδηγού. Καμία σημασία δεν έχει πόσο γρήγορος ήταν ή συνεχίζει να είναι κάποιος όταν εκπαιδεύει αναβάτες. Είναι γρήγορος για τον εαυτό του και αυτό σίγουρα δεν σημαίνει ότι μπορεί και να μεταδώσει με δομημένο τρόπο την εμπειρία του. Η Εκπαίδευση είναι επιστήμη και με αυτήν την σοβαρότητα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Δεν είναι χόμπι και δεν μπορεί να ασκείται από άτομα που ουδεμία σχέση είχαν ή έχουν με την προπονητική, απλά επειδή μια όμορφη μέρα έτσι το αποφάσισαν. Η Εκπαίδευση δεν είναι προϊόν εμπορίας η τομέας πειραμάτων. Νίκος Σπανός.”

 • Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού – Προπονητής (Α.Ε.Ι – έτος αποφοίτησης 1996)
 • Στρατιωτική θητεία – Ειδικές Δυνάμεις: Υποβρύχιος Καταστροφέας (Ο.Υ.Κ σχολείο 140) – Αλεξιπτωτιστής (ΣΧ.ΑΛ)
 • Certified First Aid Responder (FAR) – Ειδική εξειδίκευση στην παροχή Α΄Βοηθειών σε ατυχήματα μοτοσικλέτας
 • Επίσημος Εκπαιδευτής BMW Motorrad στην Ελλάδα: 2004 – 2010 και 2015 – 2019 (BMW Enduro Training)
 • Επίσημος Εκπαιδευτής ΚΤΜ South East Europe: 2010 – 2013 (KTM Adventure Training)
 • Διεθνή Εκπαιδευτική εμπειρία σε συνεργασία με την BMW Motorrad στις χώρες: Γερμανία, Ισπανία, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κόστα Ρίκα
 • BMW Motorrad Certified Instructor (Off Road & On Road) – Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής BMW Motorrad
 • BMW Motorrad Certified Tourguide – Πιστοποιημένος Πλοηγός BMW Motorrad
 • Επίσημο μέλος της BMW Motorrad Intrernational Instructor Academy (BMW IIA)
 • Επίσημο μέλος της BMW Motorrad International Tourguide Academy (BMW ITA)
 • Απόφοιτος του BMW Motorrad Brand Academy (Μόναχο 2005)
 • BMW Motorrad HP2 Enduro Ambassador (2005 – 2008)
 • Αρχηγός ελληνικής αποστολή BMW Motorrad HP2 Trophy (Ισπανία, Aras Rural 2006)
 • Τεχνικός σύμβουλος, συντάκτης & συνεργάτης σε περιοδικά ειδικού τύπου: 0-300, ΜΟΤΟ, ΜΟΤΟ Τρίτη, 4 Wheel Drive
 • Ταξιδιωτικός συντάκτης στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ (2003 – 2004)
 • Ψηφιακή καταγραφή (GPS Tracking) ορεινών διαδρομών (TopoNavigator 2003 – 2005)
 • Υπεύθυνος καταγραφής και ασφάλειας διαδρομών Trail Ride (Ο-300, 2003 – 2004)
 • Αγωνιζόμενος αναβάτης με δικύλινδρες μοτοσικλέτες με την επίσημη υποστήριξη των ομάδων: KTM South East Europe, BMW Motorrad
 • Υπεύθυνος δοκιμών για την εταιρία ελαστικών: MICHELIN