TRANSHELLENIC

Off-Road Adventure Expedition | 6 ημέρες | Ηπειρωτική Ελλάδα

Εξαήμερο ταξίδι (5 διανυκτερεύσεις)
Χωμάτινες και ασφάλτινες διαδρομές
Χιλιόμετρα: 1.000 ΚΜ (περίπου)
Συμμετέχοντες: Έως 8 αναβάτες

Διαμονή σε σκηνές

Στα Camp και στην διαδρομή
Στα Camp και στην διαδρομή
Κόστος συμμετοχής: 290
Υπεύθυνος Expedition: Νίκος Σπανός

28.07.2020

Θρυλική ταξιδιωτική Περιπέτεια Μοτοσικλέτας στην Ελλάδα!
 

Από την Τρίτη 28 Ιουλίου έως και την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020, η Σχολή μας διοργανώνει για 13η φορά το θρυλικό ταξίδι περιπέτειας TRANSHELLENIC ADVENTURE EXPEDITION! Φέτος ξεκινάμε από το Γαρδίκι Φθιώτιδας και καταλήγουμε μετά από έξι (6) ημέρες περιπλάνησης στις λίμνες των Πρεσπών έχοντας διασχίσει από χώμα μεγάλα τμήματα της ορεινής Ηπειρωτικής Ελλάδας, καλύπτοντας συνολικά πάνω από 1.000 χιλιόμετρα ορεινών διαδρομών. Και φέτος η επιλεγμένη διαδρομή είναι κατά 50% νέα σχεδίασης, με πολλά καινούρια αξιοθέατα και νέα σημεία κατασκήνωσης που φέτος θα είναι εντελώς απομονωμένα από χωριά ή άλλες υποδομές. Ένα επίσης νέο στοιχείο είναι ότι δύο από τα πέντε σημεία κατασκήνωσης θα πραγματοποιηθούν σε υψόμετρα πάνω από τα 2.500 μέτρα και απαιτούν μια μικρή, αλλά εύκολη πεζοπορία από τους συμμετέχοντες. Εάν λοιπόν θέλετε να κάνετε το απόλυτο Off-Road Adventure ταξίδι της χρονιάς στην Ελλάδα τότε μην χάσετε το TRANSHELLENIC ADVENTURE EXPEDITION 2020!

Τι είναι το TRANSHELLENIC.
 

To TRANSHELLENIC είναι ένα πραγματικό ταξίδι τύπου Adventure Expedition όπου δηλαδή οι αναβάτες δίχως καμία εξωτερική υποστήριξη (χωρίς αυτοκίνητα κλπ), για έξι (6) ημέρες διασχίζουν την ηπειρωτική Ελλάδα μεταφέροντας όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό στις μοτοσικλέτες τους και διαμένοντας παράλληλα αυτόνομα σε υπαίθριο περιβάλλον (όχι ξενοδοχεία). Απευθύνεται στους πραγματικούς λάτρεις της περιπέτειας με μοτοσικλέτες τύπου Adventure – Travel Enduro και της εκτός δρόμου οδήγησης, απαιτώντας όχι τεράστια, αλλά μέτρια εμπειρία τεχνικής ικανότητας. Συνδυάζει την οδήγηση στις ομορφότερες χωμάτινες και ασφάλτινες διαδρομές της Ελλάδας, περιήγηση σε απομονωμένα χωριά και ιστορικά μνημεία, εξερεύνηση αλπικών διαδρομών και λιμνών, διαμονή σε σκηνές σε σημεία απίστευτης φυσικής ομορφιάς μακριά από τον πολιτισμό (ποτάμια, μεγάλα υψόμετρα, δρακολίμνες, δάση), φαγητό που πολλές φορές μαγειρεύουμε μόνοι μας, παρέα που χάνεται στα βουνά και δένει για πάντα. Πρόκειται για μια ανεπανάληπτη ταξιδιωτική εμπειρία που δύσκολα περιγράφεται με λόγια. Ελάτε στο TRANSHELLENIC και θα ανακαλύψετε σε ένα ασφαλές πλαίσιο, τον ορισμό του Adventure Touring και Riding στην Ελλάδα.

Χρήσιμες Πληροφορίες
 

 • Τρίτη 28 Ιουλίου : Συγκέντρωση αναβατών στο Γαρδίκι Φθιώτιδας. Γαρδίκι (Φθιώτιδας) – Τρικεριώτης ποταμός (Ευρυτανία): 100 KM
 • Τετάρτη 29 Ιουλίου: Τρικεριώτης – Πεζούλα (Λ.Πλαστήρα): 145 ΚΜ
 • Πέμπτη 30 Ιουλίου: Πεζούλα – Πράμαντα (Ιωαννίνων): 170 KM
 • Παρασκευή 31 Ιουλίου: Πράμαντα – Πάδες (Ιωαννίνων): 200 ΚΜ
 • Σάββατο 1 Ιουλίου: Πάδες – Γκιστόβα (Καστοριάς): 150 ΚΜ
 • Κυριακή 2 Ιουλίου: Γράμμος Tour (120KM) – Πρέσπες μεσημεριανό φαγητό (Λήξη TRANSHELLENIC)

Συγκέντρωση αναβατών για αναχώρηση – Τρίτη 28 Ιουλίου: Ώρα 11.00 | Γαρδίκι Φθιώτιδας (265 ΚΜ από Αθήνα)
Το σημείο συγκέντρωσης των αναβατών του TRANSHELLENIC EXPEDITION 2020 είναι το χωριό Γαρδίκι στον νομό Φθιώτιδας. Υπάρχει η δυνατότητα να έρθετε μαζί μας έως το σημείο συγκέντρωσης ξεκινώντας από την Αθήνα. Ο πλοηγός μας θα ξεκινήσει την ίδια ημέρα από την Αθήνα (BP Αφίδνες) στις 07.00 το πρωί. Αναβάτες που θα ξεκινήσουν από άλλες πόλεις της Ελλάδας θα πρέπει να ρυθμίσουν το πρόγραμμα τους έτσι ούτως ώστε να βρίσκονται έγκαιρα στο σημείο συγκέντρωσης – αναχώρησης.
Λήξη TRANSHELLENIC 2020: Κυριακή 02 Αυγούστου 2020 – Ψαράδες Πρεσπών (νομός Φλώρινας) | Ώρα: 15.00 –  (550 ΚΜ από Αθήνα)
Το TRANSHELLENIC ADVENTURE EXPEDITION 2020 θα ολοκληρωθεί (όπως κάθε χρονιά) στους Ψαράδες Πρεσπών με Tour με σκάφος στην Μεγάλη Πρέσπα και πλούσιο γεύμα στην Ταβέρνα (του φίλου μας Γερμανού) “Η συντροφία”.  Από εκεί κάθε αναβάτης μπορεί να αποχωρήσει την ίδια ημέρα ατομικά προς το σημείο διαμονής του ή αν θέλει μπορεί να διανυκτερεύσει στο πανέμορφο χωριό (αναχώρηση την επόμενη ημέρα) σε κάποιο από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που διαθέτει ο Γερμανός (ή στην σκηνή του δίπλα στην λίμνη). Επικοινωνία για κλείσιμο δωματίου: + 30 2385 046107 (Γερμανός Χριστιανόπουλος). 

 • Ημέρα 1η: Ποταμός Τρικεριώτης (νομός Ευρυτανίας)
 • Ημέρα 2η: Λίμνη Πλαστήρα (νομός Καρδίτσας)
 • Ημέρα 3η: Τζουμέρκα (νομός Ιωαννίνων)
 • Ημέρα 4η: Δρακολίμνη Σμόλικα (αλπική λίμνη στα 2.500 μέτρα – νομός Ιωαννίνων)
 • Ημέρα 5η: Δρακολίμνη Γκιστόβα (αλπική λίμνη στα 2.500 μέτρα – νομός Καστοριάς)

Τύπος διαμονής: Όλες οι διανυκτερεύσεις θα γίνουν σε σκηνές. Είναι απαραίτητο να διαθέτετε όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό καθώς τα σημεία που το TRANSHELLENIC κατασκηνώνει είναι μακριά από χωριά ή κατοικημένες περιοχές. Εάν δεν έχετε κατασκηνωτικό εξοπλισμό μπορείτε να διαβάσετε στην σελίδα Ενημέρωση ή ΝΕΑ  το σχετικό άρθρο που θα δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες.
Διατροφή: Τα γεύματα μας πραγματοποιούνται είτε σε μικρά ταβερνάκια σε χωριά, είτε τα ετοιμάζουμε μόνοι μας στα σημεία κατασκήνωσης. Όπως ήδη έχετε καταλάβει τα σημεία κατασκήνωσης είναι εντελώς απομονωμένα οπότε δεν υπάρχουν ταβέρνες εκεί. Είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας KIT υπαίθριου μαγειρέματος. Τις επόμενες ημέρες στην σελίδα Ενημέρωση ή ΝΕΑ θα δημοσιεύσουμε ειδικό άρθρο σχετικό με το ΚΙΤ μαγειρέματος. Καθημερινά φροντίζουμε (πριν την διανυκτέρευση) να έχουμε προμηθευτεί τα ανάλογα τρόφιμα για να ετοιμάσουμε τα βραδινά μας γεύματα (ο καθένας μόνος του).
TRANSHELLENIC EXPEDITION: Ένας ζωντανός οργανισμός!
Όπως κάθε ταξίδι Περιπέτειας έτσι και το TRANSHELLENIC (ειδικά αυτό) είναι ένας απόλυτα ζωντανός οργανισμός. Τι σημαίνει αυτό; Υπάρχει ένας βασικός σχεδιασμός από εμάς σχετικά με την επιλογή των χωμάτινων διαδρομών (μήκος, βαθμός δυσκολίας, διάρκεια διάσχισης κ.α), αλλά τίποτα και κανένα πλάνο δεν μπορεί να θεωρείται ως δεδομένο. Οι μετεωρολογικές συνθήκες αλλάζουν, τεχνικά προβλήματα μπορεί να προκύψουν, μια αδιαθεσία αναβάτη επίσης μπορεί να προκύψει, και εκεί είναι που το πρόγραμμα αναπροσαρμόζεται αστραπιαία!  Εκεί φαίνεται ή αποδεικνύεται η δική μας εμπειρία στην διοργάνωση Adventure Expeditions. Πάντα υπάρχει εναλλακτικό σενάριο, κανένας δεν μένει στο βουνό, πάντα η ασφάλεια των αναβατών προέχει. Στο πρόγραμμα που έχουμε ανακοινώσει ανά ημέρα θα δείτε χιλιομετρικές αποστάσεις, αλλά ναι μας έχει τύχει Ιούλιο μήνα σε παλαιότερο TRANSHELLENIC να έχουμε χιoνόπτωση, συνεχόμενη βροχή, συνθήκες ακραίες με θερμοκρασίες κοντά στους 0 βαθμούς Κελσίου, όπου χρειάστηκε να αναπροσαρμόσουμε πλήρως όλο το πρόγραμμα, όλων των ημερών. Εκείνο το TRANSHELLENIC ήταν ίσως ένα από τα καλύτερα που διοργανώσαμε ποτέ λόγω ακριβώς αυτών των δύσκολων συνθηκών! Να είστε προετοιμασμένοι λοιπόν για όλα, γιατί χωρίς απρόοπτα και δυσκολίες Περιπέτεια δεν υπάρχει. Το TRANSHELLENIC είναι ένας ζωντανός οργανισμός!
Επιλεγμένες Διαδρομές: Adventure 100%
Όλες οι διαδρομές είναι προσεκτικά επιλεγμένες και είναι 100% ιδανικές για μοτοσικλέτες τύπου Adventure και Travel Enduro. Είναι μικτές με αναλόγια χώματος – ασφάλτου, 70% – 30%. Οι χωμάτινες διαδρομές είναι σε δασικούς χωματόδρομους, μεγάλα υψόμετρα με μικρά τμήματα σε πεδία εντελώς εκτός δρόμου (Enduro). Η διάσχιση ποταμών (χαμηλής στάθμης νερού), η οδήγηση σε λάσπη, πέτρα, γρασίδι και βουνίσια αμμούδα είναι στο πρόγραμμα επίσης. Ένας μέτριας εμπειρίας αναβάτης δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στο 95% του μήκους των διαδρομών, αλλά θα υπάρχουν σημεία όπου θα χρειαστεί ίσως επιπλέον προσπάθεια με τις συμβουλές (όταν απαιτείται) από εμάς να διευκολύνουν καταλυτικά την κατάσταση. Οι ασφάλτινες διαδρομές, εξαιρουμένων της πρώτης και τελευταίας ημέρας όπου οδηγούμε σε Εθνικές οδούς, κινούνται αποκλειστικά σε δευτερεύον ή τριτεύον επαρχιακό δίκτυο με αλλεπάλληλες στροφές. Η οδήγηση και στην άσφαλτο (λόγω στροφών και ολισθηρότητας σε κάποια σημεία) απαιτεί προηγούμενη εμπειρία και σημαντική τεχνική ικανότητα.
Μήκος διαδρομών και ώρες οδήγησης ανά ημέρα.
Εύκολα ανακοινώνει κανείς πολλά χιλιόμετρα ανά ημέρα, αλλά δύσκολα τα πραγματοποιεί! Το TRANSHELLENIC είναι ρεαλιστικό και δεν υπόσχεται πράγματα που δεν κάνει. Γι αυτό και ο μέσος όρος χιλιομέτρων ανά ημέρα κυμαίνεται στα 140. Είναι σημαντικό να απολαύσετε το ταξίδι και την επαφή με την φύση! Αναχωρούμε από το Camp (μετά το μάζεμα και το πρωινό) στις 09.00 το πρωί, και στόχος είναι να οδηγήσουμε για 8 ώρες φτάνοντας στο επόμενο σημείο διανυκτέρευσης (συνήθως στις 17.00) τουλάχιστον 2 ώρες πριν να έχουμε σκοτάδι.  Διασφαλίζουμε ότι οι αναβάτες (εκτός σημαντικού απροόπτου) θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα τοπία, να ξεκουραστούν στα γραφικά χωριά, να φωτογραφίσουν την εμπειρία τους και τέλος να υπάρχει αρκετός χρόνος για καθημερινό μπάνιο, στήσιμο κατασκήνωσης και μαγείρεμα με θέα τα αστέρια…
Πανδαισία βουνών και κορυφών! Τοπία απίστευτης φυσικής ομορφιάς, πάσα που κόβουν την ανάσα, ποτάμια, αλπικές λίμνες, δάση με έλατα, ρόμπολα, οξυές, απέραντα λιβάδια σε μεγάλα υψόμετρα και κάθε χιλιόμετρο σε προκαλεί για στάση φωτογραφίας! Αυτά είναι τα πιο βασικά φυσικά αξιοθέατα της διαδρομής του TRANSHELLENIC EXPEDITION 2020! Θα τα φωτογραφίσουμε, αλλά και θα κολυμπήσουμε σε ορεινές πισίνες!

 • Οροσειρά Πίνδου
 • Αλογοβούνι – Κοκκάλια
 • Χελιδώνα
 • Δυτικά Άγραφα
 • Βόρεια Άγραφα
 • Αργιθέα
 • Τζουμέρκα
 • Κακαρδίτσα
 • Περιστέρι
 • Τσούκα Ρόσα
 • Μόρφα
 • Τύμφη
 • Σμόλικας
 • Γράμμος
 • Λίμνη Κρεμαστών
 • Λίμνη Πλαστήρα
 • Λίμνη Στεφανιάδα,
 • Αλπικές λίμνες Βερλίγκα (Περιστέρι)
 • Λίμνη Πηγών Αώου
 • Βάλια Κάλντα
 • Δρακολίμνη Σμόλικα
 • Γκιστόβα (στον Γράμμο)
 • Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα (Tour στην Λίμνη)

Η γνωριμία με τα πιο παραδοσιακά και απομονωμένα χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδας είναι ένα από τα στοιχεία που από μόνα τους δίνουν έναν ιδιαίτερο χρώμα στο ταξίδι. Βλαχοχώρια, γνωριμία με την νομαδική ζωή στα βοσκοτόπια, γνήσιοι χαρακτήρες ανθρώπων. Παρακάτω γράφουμε μόνο το 5% από τα δεκάδες γραφικά χωριά και πόλεις που θα επισκεφτούμε στο TRANSHELLENIC.

 • Λαμία – Γαρδίκι – Καρπενήσι – Κορυσχάδες
 • Επινιανά – Τροβάτο – Καλύβια Πεζούλας
 • Πράμαντα – Μελισσουργοί – Καλαρίτες – Λάϊστα – Πάδες
 • Κόνιτσα – Πληκάτι – Αετομηλίτσα – Γράμμος
 • Καστοριά – Κοζάνη – Σέρβια

Μοτοσικλέτες Συμμετοχής:

 • Όλες οι μοτισκλέτες τύπου Travel Enduro – Adventure ανεξαρτήτως μάρκας ή χρονολογίας κατασκευής
 • Μοτοσικλέτες Travel Enduro: Μονοκύλινδρες ή δικύλινδρες από 500cc έως 800cc
 • Μοτοσυκλέτες Adventure: Δικύλινδρες από 800cc έως 1.300cc
 • Ελάχιστη αυτονομία καυσίμου: 230 KM
 • Ελαστικά: Χωμάτινα Radial (εντελώς καινούρια κατάσταση)
 • Προτεινόμενες αποσκευές: Πλαϊνές βαλίτσες (hard ή soft), αδιάβροχο λουκάνικο ουράς (tail bag) για τον κατασκηνωτικό εξοπλισμό με δυνατότητα μεταφοράς στην πλάτη
 • Μηχανολογική κατάσταση: Σε άριστη κατάσταση λειτουργίας
 • Υποχρεωτικά: Καθρέπτες, φλας, φώτα (μικρή – μεγάλη σκάλα), πινακίδα κυκλοφορίας
 • Υποχρεωτικά: Ram Mount ασφαλούς τοποθέτησης κινητού τηλεφώνου με παροχή ρεύματος
 • Προαιρετικά (προτείνεται): Μονάδα GPS τοποθετημένη στην μοτοσικλέτα με παροχή ρεύματος
 • Τοποθετημένη 1 πρίζα (αυτοκινήτου) παροχής ρεύματος 12V (με μόνιμη τροφοδοσία από μπαταρία)
 • Έγγραφα μοτοσικλέτας: Άδεια κυκλοφορίας, ασφάλεια, υπεύθυνη δήλωση χρήσης σε περίπτωση που η μοτοσικλέτα σας δεν είναι στο όνομα σας
 • Εργαλεία και ανταλλακτικά (θα τα ανακοινώσουμε σε ειδικό άρθρο στην σελίδα Ενημέρωση ή ΝΕΑ)

Εξοπλισμός:

 • Πλήρης εξοπλισμός προστασίας αναβάτη τύπου: Enduro ή Adventure Rallye
 • Υδροδοχείο πλάτης νερού (ελάχιστη χωρητικότητα 2 lit)
 • Αδιάβροχα μοτοσικλέτας (σε πολύ καλή κατάσταση)
 • Κατασκηνωτικός εξοπλισμός (θα τον ανακοινώσουμε σε ειδικό άρθρο στην σελίδα Ενημέρωση ή ΝΕΑ)
 • Ατομική ένδυση για τα σημεία κατασκήνωσης (θα την ανακοινώσουμε σε ειδικό άρθρο στην σελίδα Ενημέρωση ή ΝΕΑ)
 • ΚΙΤ υγιεινής (θα το ανακοινώσουμε σε ειδικό άρθρο στην σελίδα Ενημέρωση ή ΝΕΑ)
 • ΚΙΤ υπαίθριου μαγειρέματος (θα τα ανακοινώσουμε σε ειδικό άρθρο στην σελίδα Ενημέρωση ή ΝΕΑ)
 • Δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων ( 1 υποχρεωτικά με σύνδεση Cosmote)
 • 1 Power bank (δυνατότητα 3 πλήρων γεμισμάτων της συσκευής σας)
 • Γυαλιά ηλίου – σκούφος (χειμερινός) – buff λαιμού – καπέλο
 • ΚΙΤ ατομικού Φαρμακείου (θα το ανακοινώσουμε σε ειδικό άρθρο στην σελίδα Ενημέρωση ή ΝΕΑ)
 • Ατομικά έγγραφα: Ταυτότητα ή διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης
 • Χρήματα: Καλό είναι να έχετε και κάποια μετρητά μαζί σας. Σε κάποια σημεία ανεφοδιασμού και ταβέρνες σε χωριά δεν υπάρχουν POS κάρτας

Εδώ θα ανεβάσουμε όλα τα νέα, αλλά και χρηστικές ενημερώσεις σχετικά με την προετοιμασία σας πριν την έναρξη του TRANSHELLENIC EXPEDITION 2020.
Θέματα:
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X