ULTIMATE EXPEDITION 2024
ALBANIA (north) & MONTENEGRO

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

 • Ημερομηνίες: 24-31 Αυγούστου 2024
 • Διάρκεια: Οχτώ (8) ημέρες – επτά (7) διανυκτερεύεσεις
 • Εκκίνηση: Λίμνη Ζαραβίνα (νομός Ιωαννίνων) – 24.08.2024
 • Τερματισμός: Ιωάννινα – 31.08.2024
 • Διαμονή: Υπαίθρια (σε σκηνές)
 • Συμμετοχές: Έξι (6) αναβάτες – 1 γκρουπ
 • Υπεύθυνος Expedition: Νίκος Σπανός
 • Κόστος συμμετοχής: 880 €

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Ultimate Expedition(UE) είναι ένα ταξιδιωτικό πρόγραμμα περιπέτειας με Travel Enduro μoτοσυκλέτες, πραγματική έκπληξη. Κάθε χρονιά αλλάζουμε την χώρα και την συνολική του διάρκεια. Βασικό κοινό χαρακτηριστικό παραμένει ένα: “Πραγματική περιπέτεια στο άγνωστο!”. Γι’ αυτό και οι συμμετέχοντες έως και πριν την αναχώρηση, γνωρίζουν αποκλειστικά και μόνο τις ημέρες και την χώρα που θα πραγματοποιηθεί.

Το 2024 λοιπόν ταξιδεύουμε στην βόρεια Αλβανία και διασχίζουμε το πανέμορφο Μαυροβούνιο από 24 έως 31 Αυγούστου (8 ημέρες). Τι να περιμένετε; Πολύ απαιτητικές Off-Road διαδρομές, πανοραμικά ορεινά τοπία από 1.000 έως 2.000 μέτρα υψόμετρο και ιδιαίτερα απομονωμένα σημεία κατασκήνωσης. Το UE είναι μοναδικό στο είδος του. Εγγυημένη XXL Περιπέτεια με την υπογραφή του Νίκου Σπανού. Μέρος του Expedition είναι ότι δεν αναρτούμε καμιά απολύτως πληροφορία για τα χιλιόμετρα ανά ημέρα, τους προορισμούς, τα σημεία κατασκήνωσης, ή άλλες πληροφορίες. Όλα αυτά μαζί βάζουν στο παιχνίδι την προσμονή μιας πραγματικά άγνωστης ταξιδιωτικής Off-Road εξερεύνησης μεγάλης ακτίνας, πολλών χιλιομέτρων με συνεχόμενες προκλήσεις και εκπλήξεις ανά ημέρα!

Λόγω του χαρακτήρα του UE 2024 οι συμμετέχοντες μετά την αίτηση συμμετοχής θα επιλεχθούν με κριτήριο την προηγούμενη εμπειρία σε αυτού του είδους τα ταξίδια, αλλά και την ικανότητα να οδηγούν πολλά χιλιόμετρα ανά ημέρα σε “δύσκολο χώμα” και άσφαλτο με αλλεπάλληλες στροφές, ανεξαρτήτως μετεωρολογικών συνθηκών. Αν πιστεύετε ότι έχετε την εμπειρία και αναζητάτε ένα Expedition πρόκληση τότε η πρόσκληση είναι ανοιχτή. Το βέβαιο είναι ότι κάτι αντίστοιχο δεν υπάρχει, και ο Νίκος Σπανός που θα είναι ο Πλοηγός στο UE 2024 θα εγγυηθεί ότι δύσκολα θα το ξεχάσετε.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 1. Άνοιγμα συμμετοχών: 06.09.2023
 2. Κλείσιμο συμμετοχών: Όταν ολοκληρωθεί η Κράτηση των έξι (6) συνολικά διαθέσιμων θέσεων
 3. Ενημέρωση αναβατών: 01.08.2024 – Μέσω Web meeting
 4. Γεύμα γνωριμίας ομάδας: 24.08.2024 – Λίμνη Ζαραβίνα, νομός Ιωαννίνων
 5. Ημέρα λήξης προγράμματος: Σάββατο, 31.08.2024 (Ιωάννινα)
 6. Επιστροφή στους τόπους κατοικίας: Ατομική

Ενημέρωση – Διανυκτερεύσεις και διαδρομές ανά ημέρα:
Στο συγκεκριμένο Expedition δεν ανακοινώνουμε απολύτως καμία πληροφορία. Το μόνο που θέλουμε να γνωρίζετε είναι ότι θα ταξιδέψουμε σε Αλβανία και Μαυρβούνιο γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε μαζί σας: Ταξιδιωτικά έγγραφα (διαβατήριο), ασφάλεια μοτοσυκλέτας και πράσινη κάρτα (και για τις δύο χώρες), υπεύθυνη δήλωση χρήσης της μοτοσυκλέτας από εσάς στα αγγλικά και ελληνικά (σε περίπτωση που η μοτοσυκλέτα δεν είναι στο όνομα σας).

Απαραίτητος εξοπλισμός για το TRANSHELLENIC EXPEDITION 2024 είναι:

1. Σκηνή, αδιάβροχη και αυτοφερόμενη, μικρού όγκου και βάρους που δεν απαιτεί πασαλάκια για να στερεωθεί.
2.Φουσκωτό υπόστρωμα από 5cm και άνω πάχος.
3. Υπνόσακος για θερμοκρασίες Comfort από 5 βαθμούς κελσίου.
4. Φακό κεφαλής.
5. ΚΙΤ φαρμακείου.
6. ΚΙΤ υγιεινής.
7. Αντιμικροβιακή πετσέτα.
8. Πλήρης εξοπλισμός προστασίας αναβάτη τύπου Travel Enduro. 
9. Αδιάβροχα μοτοσυκλέτας.
10. Ατομικός ρουχισμός.

Είναι απαραίτητη σημαντική προηγούμενη εμπειρία οδήγησης Travel Enduro (χωμάτινη οδήγηση με φορτίο). Οι διαδρομές του ULTIMATE EXPEDITION 2024 περιλαμβάνουν κύριους δασικούς χωματόδρομους χαμηλού βαθμού δυσκολίας, δευτερεύοντες χωματόδρομους μέτριου βαθμού δυσκολίας, οδήγηση σε αχορταγράφητα σημεία και διαδρομές χωρίς χάραξη δρόμων (Freeride Enduro) που είναι υψηλού ή και πολύ υψηλού βαθμού δυσκολίας. 

Εάν δεν έχετε την απαραίτητη προηγούμενη Εμπειρία οδήγησης Enduro και επιθυμείτε να συμμετάσχετε, μπορείτε να την αποκτήσετε μέσω των Personal Enduro Training της Σχολής μας.

Στο ULTIMATE EXPEDITION 2024 μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι μοτοσυκλέτες τύπου Travel Enduro ανεξαρτήτως κυβισμού ή μάρκας ”εως 1.000cc και έως 220 kg βάρος. Πριν ξεκινήσετε είναι απαραίτητα:

1. Καινούρια χωμάτινα ελαστικά (τύπου Michelin Anakee Wild).
2. Ελάχιστη αυτονομία καυσίμων 250 χιλιομέτρων.
3. Να υπάρχει σύστημα μεταφοράς αποσκευών (ιδανικά soft luggage system).
4. Να έχετε KIT επισκευής ελαστικών και βασικά εργαλεία.
5. Η μοτοσυκλέτα σας να είναι σε πολύ καλή μηχανολογική κατάσταση.

 1. BAKAS A. – GR – KTM 950 ADVENTURE S
 2. ATHANASAKOS S. – GR – YAMAHA TENERE 700 RALLY
 3. KIRIAKIDIS M. – GR – HUSQVARNA 701 RALLY
 4. CHRISTOULAS G. – GR – YAMAHA TENERE 700 RALLY
 5. NIKITOPOULOS J. – GR – YAMAHA TENERE 700 RALLY
 6. ………………………………………………………………………………..

ALL ROAD TRAINING Expedition Guide: Nikolas Spanos – GR – YAMAHA TENERE 700 WORLD RAID

* Τηρείται αυστηρή σειρά προταιραιότητας στις κρατήσεις συμμετοχής. Για να κλείσετε την θέση σας στο ULTIMATE EXPEDITION 2024 υπάρχει προκαταβολή 180€ κατά την κράτηση, και αποπληρωμή του υπόλοιπου του ποσού έως 01.06.2024.