OVERLANDER 02

 

Δύσκολο ταξίδι ο Ταξιδιωτικός Μινιμαλισμός.

Γι αυτή την σημαντικά δύσκολη διαδικασία αλλαγής του τρόπου ζωής με την μοτοσικλέτα γράφω σε αυτό το δεύτερο άρθρο του #Overlander. Μονόδρομος η δραστική αλλαγή προς την μαγεία της απλότητας, αλλά και ουσιαστικής χρηστικότητας αν πραγματικά θέλετε να ταξιδέψετε  από χώμα σε μέρη που ελάχιστοι πάτησαν τα «τακούνια» τους.
Η ουσία είναι μια. Όσα περισσότερα πράγματα χωρέσεις ασφυκτικά μέσα στις βαλίτσες ή πάνω από αυτές, τόσο λιγότερο θα ταξιδέψεις και ακόμα λιγότερο θα διασκεδάσεις οδηγώντας. Τα υπερβολικά κιλά και τα πολλά πράγματα (μικρά ή μεγάλα) κάνουν ένα και μόνο πράγμα. Δυσκολεύουν την ζωή στο ταξίδι. Τι σημαίνει αυτό; Θα βαρεθείς να βάζεις-βγάζεις. Θα βαρεθείς σίγουρα με το φόρτωμα-ξεφόρτωμα και τον χρόνο που σου παίρνει για να απλώσεις-μαζέψεις την πραμάτεια. Ταξιδεύοντας θα σιχαθείς την μοτοσικλέτα σου που κουνάει σαν βαπόρι και στο τέλος θα πάρεις την απόφαση εγκατάστασης σε ένα σημείο. Εκεί θα ξεφορτώσεις μια και καλή για να κάνεις άδειος (και άνετος πλέον) κοντινές βόλτες χωρίς όλα αυτά τα μπλιμπλίκια.
Αν είσαι στο εξωτερικό κάπου στην Αφρική – όχι στην άσφαλτο δίπλα στην έρημο – αλλά μέσα σε αυτή, τότε τα μέτρα που θα λάβεις για να επιβιώσεις θα είναι ακόμα πιο δραστικά. Θα πετάξεις πράγματα. Ναι, θα πετάξεις όλα τα άχρηστα επιπλέον ρούχα  που μόνο χώρο πιάνουν,  που δεν τα έβαλες ποτέ, μένοντας στο τέλος μόνο με αυτά τα λίγα αλλά σημαντικά που εγγυώνται την συνέχεια του ταξιδιού χωρίς την αίσθηση υπέρβαρου δρομέα που προσπαθεί να τερματίσει μαραθώνιο. Θα αδυνατίσεις αν δεν θες να τρώς 100 άσκοπες τούμπες per hour λόγω υπερβολικού όγκου ή βάρους.
Η πορεία προς τον Ταξιδιωτικό Μινιμαλισμό δεν είναι εύκολο πράγμα. Η επιλογή του τι χρειάζεται να έχω μαζί μου και τι όχι για πραγματικό Off-Road Overlanding είναι κάτι που το μαθαίνεις στην πορεία. Θα προσπαθήσω μέσα από εδώ να δείξω και εξηγήσω το πως και το γιατί, αλλά αν δεν φορτώσεις και φύγεις δεν θα μάθεις ποτέ τι είναι χρήσιμο ή άχρηστο. Το βέβαιο είναι ότι δεν μιλάμε για πυρηνική φυσική, αλλά για αλλαγή στην κατάταξη των προτεραιοτήτων στα χρήσιμα πάντα σε συνδυασμό με την έξυπνη επιλογή των κατάλληλων «εργαλείων» (σε κάθε επίπεδο) που κάνουν την δουλειά για τα οποία τα χρειάζεσαι.

Για σήμερα κρατήστε το βασικό θέμα και την ουσία του άρθρου:
«Ουκ εν τω πολλώ το ευ, αλλά εν το ευ το πολύ».

Κάνε την αρχή από το επόμενο ταξίδι και σκέψου: Πόσες ώρες οδηγώ ανά ημέρα; Χρειάζομαι τόσα ρούχα για τις 2-3 ώρες ξεκούρασης;  Στην προσπάθεια να χωρέσω το 3ο φούτερ μήπως δεν πήρα ένα προσάναμμα για να ανάψω την χρήσιμη (στους -5 βαθμούς Κελσίου)  φωτιά και να μην κρυώνω τα βράδια; Μήπως να έπαιρνα ένα γκαζάκι να πιω καφέ το πρωί δίπλα στο ποτάμι αντί να ψάχνω για καφενείο ανοιχτό μέσα στα βουνά;

Καλά ταξίδια – Ραντεβού την επόμενη Δευτέρα.
Ν.Σ

Στο άρθρο 3 του Overlander την επόμενη Δευτέρα :
Ο εξοπλισμός για ένα χειμερινό ταξίδι περιπέτειας με σκηνή.

Κοινοποίησε το άρθρο
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Print this page
Print
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X