Είναι γεγονός. Η All Road Training – Riders Academy με τον Νίκο Σπανό επιστρέφει το 2019 στους πολυήμερους αγώνες μοτοσικλέτας Rally Raid. Η ομάδα μας θα υποστηρίζεται από την BMW Motorrad σε μοτοσικλέτες και εξοπλισμό αναβάτη και την Michelin στον τομέα των ελαστικών.

Ειδικότερα την τεχνική προετοιμασία και υποστήριξη σε επίπεδο Racing Service της μοτοσικλέτας θα αναλάβει η BMW Παναγιωτόπουλος Α.Ε ενώ στον αντίστοιχο τομέα των ελαστικών συνεργάτης μας – διαχρονικά – είναι η Michelin (Anakee Wild) και το Wheel City που αποτελεί και τον μοναδικό Authorized Michelin Racing Dealer στην Ελλάδα.

Διαβάστε παρακάτω τις πρώτες σκέψεις του Νίκου σχετικά με την επιστροφή στους αγώνες Rally Raid.

«Κατά αρχάς είμαι ενθουσιασμένος για αυτή την επιστροφή στα Rally! Πέρασαν 6 χρόνια από τότε που αγωνίστηκα τελευταία φορά και είναι γεγονός ότι μου έλειψε η ατμόσφαιρα, οι άνθρωποι των αγώνων και φυσικά η πίεση που δέχεσαι τόσο πριν την εκκίνηση κατά την προετοιμασία, όσο και κατά την διάρκεια ενός αγώνα. Πάντα έτρεχα αγώνες με δικύλινδρες μοτοσικλέτες Travel Enduro ή Rally και αυτό δεν θα αλλάξει ούτε αυτή την φορά. Ανυπομονώ να οδηγήσω το νέο BMW R1250GS σε αγωνιστικούς Rally ρυθμούς! Τα Off-Road ταξίδια, τα Enduro Training ή οι προπονήσεις μπορεί να είναι απαιτητικά μερικές φορές, αλλά δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να συγκριθούν σε ένταση και απαιτήσεις με έναν τέτοιο αγώνα. Πέραν λοιπόν από το κομμάτι της διασκέδασης και του συναγωνισμού με κορυφαίους αναβάτες πολλοί των οποίων είναι εργοστασιακοί, είναι εξίσου σημαντικό με όλη αυτήν την διαδικασία να μάθω περισσότερα στον τομέα με τον οποίο ασχολούμαι πιέζοντας τον εαυτό και την μοτοσικλέτα όσο περισσότερο μπορώ. Το βέβαιο είναι ότι η εξέλιξη έρχεται μέσα από τους αγώνες και σε αυτούς χρωστάω ένα μεγάλο τμήμα της εξειδίκευσης και τεχνογνωσίας που έχουμε σαν Σχολή στα εκπαιδευτικά μας προγράμματα. Έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά μπροστά και στα 44 μου χρόνια έχω μάθει ότι τα αποτελέσματα έρχονται όχι με λόγια και υποσχέσεις, αλλά με έργα. Τους επόμενους μήνες πρέπει να δουλέψω πολύ για να επανέλθω σε αγωνιστική κατάσταση και ξεκίνησα ήδη να προπονούμαι σκληρά στον τομέα της αερόβιας φυσικής κατάστασης και της αντοχής στην δύναμη λαμβάνοντας πάντα υπόψη το βεβαρημένο – η αλήθεια είναι – ιατρικό ιστορικό μου. Ο στόχος μου είναι η νίκη στην κατηγορία μου (μονοκύλινδρα-δικύλινδρα από 650cc έως 1.300cc) και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην γενική κατάταξη. Δύσκολος έως ανέφικτος ο στόχος μιας και η μοτοσικλέτα μου έχω επιλέξει να είναι 100% stock (απόλυτα εργοστασιακή) χωρίς καμία μετατροπή, και έχω να ανταγωνιστώ κορυφαίους αναβάτες με ειδικά τροποποιημένες Rally μοτοσικλέτες. Δεν πρόκειται να κάνω καμία σοβαρή μετατροπή πέραν των οργάνων πλοήγησης, γιατί όπως είπα και πιο πριν είναι εξίσου σημαντικό να δοκιμάσω στα απόλυτα όρια την εργοστασιακή έκδοση του νέου GS μεταφέροντας αυτή την τεχνογνωσία σε δεύτερο στάδιο στον καθημερινό αναβάτη που κάνει πολυήμερα απαιτητικά ταξίδια Enduro ή επιθυμεί να συμμετάσχει σε αγώνες με μια τέτοια μοτοσικλέτα. Για το 2019 έχω θέσει ως βασικό αγωνιστικό στόχο το Hellas Rally Raid 2019 και εάν είναι εφικτό σε δύο ακόμα πιο σκληρούς Rallye Enduro αγώνες, το Rally Albania 2019 και Serres Rally 2019. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στις εταιρίες και τους ανθρώπους πίσω από αυτές που υποστηρίζουν έμπρακτα εμένα και την προσπάθεια. Ώρα για προπόνηση!»

Κοινοποίησε το άρθρο
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Print this page
Print