Νερό. Εργαλείο απόδοσης στο Enduro!

η σημασία τησ κατανάλωσησ h20 στην οδηγηση μοτοσυκλετασ.

Η σημασία του νερού είναι κεφαλαιώδης για την υγεία, αλλά και την απόδοση του αναβάτη Enduro. Η σωματική κίνηση είναι τόσο έντονη και πολύωρη που η κατανάλωση νερού σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι λιγότερη από 1/2 λίτρο ανά 1 ώρα οδήγησης τους χειμερινούς μήνες και αντίστοιχα η ίδια κατανάλωση (δηλαδή 1/2 λίτρο) ανά 30’ την άνοιξη και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η σταδιακή αφυδάτωση του σώματος είναι το αποτέλεσμα της μειωμένης κατανάλωσης νερού και έχει ως αποτέλεσμα το αίσθημα έντονης κόπωσης, την μυική ατονία και τις κράμπες, πονοκεφάλους ή ημικρανίες και φτάνει ως τα λιποθυμικά επεισόδια αν πραγματικά έχετε αμελήσει να πίνετε τα απαραίτητα υγρά.

Πως όμως αμελεί την κατανάλωση νερού ένας αρχάριος αναβάτης; Συνήθως γιατί κουβαλάει το νερό του σε μπουκάλι μέσα σε κάποιο σακίδιο πλάτης αντί να χρησιμοποιεί το ειδικό υδροδοχείο πλάτης με σωληνάκι που φτάνει έως μπροστά το στήθος. Αντί λοιπόν να αναπληρώνουμε συνεχώς τα υγρά στο σώμα μας με τον εύκολο και χρηστικό τρόπο χρήσης του camel back, ξεχνάμε συνήθως το νερό μέσα στην τσάντα.

Η χρήση του υδροδοχείου πλάτης δεν αφορά λοιπόν κάποιους έμπειρους “επαγγελματίες”, αλλά όλους τους αναβάτες μοτοσυκλέτας. Ακόμα και εκείνους που ταξιδεύουν από άσφαλτο σε υψηλές θερμοκρασίες. Αποκτήστε το άμεσα αν δεν το έχετε και κρατήστε το σώμα σας ενυδατωμένο και λειτουργικό. Όσο περισσότερο νερό πίνετε τόσο περισσότερο θα είστε συγκεντρωμένοι και τόσο καλύτερα θα οδηγείτε, χωρίς καμία δόση υπερβολής.

Μην ξεχνάτε: Η μοτοσυκλέτα χρειάζεται καύσιμα για να κινηθεί. Το ίδιο και εσείς.

ΣΑΚΙΔΙΟ ΠΛΑΤΗΣ. EINAI MUST!

Εδώ τοποθετούμε στην ειδική θέση το υδροδοχείο πλάτης. Τον σωλήνα με το ειδικό πώμα τον φαίρνουμε πάντα στον αριστερό ώμο και μπροστά στο στήθος, προκειμένου να μην χρειάζεται για να πιούμε να σταματήσουμε βγάζοντας το δεξί χέρι από την γκαζιέρα. Στο σακίδιο αποφεύγουμε να τοποθετούμε εργαλεία μοτοσυκλέτας ή άλλα βαριά και εύθραυστα αντικείμενα.