ΚΑΒΑΛΕΤΑ ΤΙΜΟΝΙΟΥ

Το ύψος των καβαλέτων του τιμονιού είναι ένα από τα στοιχεία που καθορίζουν το οδηγικό στιλ του αναβάτη μιας μοτοσυκλέτας Travel Enduro. Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι τα καβαλέτα, μιλάμε για τα αλουμινένια πλακάκια κάτω από το τιμόνι, που δένουν πάνω στην τιμονόπλακα.

Όσο ψηλότερα τα καβαλέτα τόσο πιο τεντωμένα τα χέρια άρα και πιο ξεκούραστη η όρθια θέση οδήγησης. Δεν χρειάζεται να σκύψουμε με το πάνω μέρος του κορμού προς το τιμόνι δημιουργώντας γωνία στο σώμα μας, αφού εύκολα το φτάνουμε. Ε, καλό είναι αυτό θα σκεφτεί κανείς. Είναι καλό για μια πιο relax, ρολαριστή ή “τεμπέλικη” θα έλεγα οδήγηση. Για την βόλτα δηλαδή είναι ΟΚ σε μια εύκολη δίχως απαιτήσεις χωμάτινη διαδρομή.

Τεχνικά όμως είναι λάθος αν θέλει να οδηγήσει κανείς σε υψηλό επίπεδο. Η σωστή θέση οδήγησης απαιτεί τα γόνατα κλειδωμένα στο πλαίσιο, τον πάνω μέρος του κορμού με ροπή προς τα μπροστά, τους αγκώνες λυγισμένους σχεδόν στις 100 μοίρες να κοιτάζουν και αυτοί προς τα μπροστά και όχι κάτω.

Προσοχή λοιπόν με το ύψος των καβαλέτων. Αν δεν είστε πάνω από 1.85 σε ύψος, η λύση δεν είναι βάζω στην Adventure μου τα ψηλότερα καβαλέτα για να φτάνω άνετα το τιμόνι, αλλά αποκτώ την σωστή σώματος με συστηματική “Core Enduro” προπόνηση διατηρώντας την θέση στο τιμόνι όσο πιο κοντά και μπροστά γίνεται στην τιμονόπλακα. Φυσικά αν αισθάνεστε εντελώς άβολα οδηγώντας όρθιοι, τότε είναι προτιμότερο να οδηγείτε λίγο λάθος από ότι πολύ λάθος, προσπαθώντας δηλαδή να βρείτε το τιμόνι λυγίζοντας πολύ τα γόνατα (στάση ημι-κάθισμα).

TIPS:
Δουλέψτε συστηματικά στην ορθή – επιθετική στάση του σώματος. Φέρτε το πάνω μέρους του κορμού προς το τιμόνι και όχι το τιμόνι σε εσάς. Μην χαλάτε την γεωμετρία (που είναι ευάίσθητη) της μοτοσυκλέτας σας. Αν βάλετε καβαλέτα για μεγαλύτερη άνεση όχι ψηλότερα από 30mm.

μοιρασου την σελιδα

υποστηρικτεσ