ΓΑΝΤΙΑ TRAVEL ENDURO

πριν την επιλογη.

Έχοντας αλλάξει δεκάδες ζευγάρια γάντια, σε χιλιάδες χιλιόμετρα ταξιδιών Enduro, έχω καταλήξει ότι το γάντι είναι ασφαλώς μια προσωπική υπόθεση, αλλά υπόκειται αδιαμφισβήτητα σε ορισμένους κανόνες που δεν πρέπει επουδενί να παραβλέπουμε. Τα παρακάτω 5 σημεία είναι απαραίτητο να τα σταθμίσουμε βάσει του είδους της χρήσης, αλλά και τα προσωπικά μας χαρακτηριστικά:

Άνεση και αφή: Σημαίνει ταχύτητα. Οτιδήποτε κάνει μη άνετη την οδήγηση είναι προβληματικό και μη ασφαλές. Το γάντι πρέπει να το αισθάνεστε ένα με το χέρι σας μπορώντας να κάνετε όλους τους λεπτούς χειρισμούς χωρίς να χρειάζεται να τα βγάζετε. Στα ακροδάχτυλα κοιτάξτε να υπάρχουν extra λωρίδες σιλικόνης για καλύτερο grip στις μανέτες, αλλά και λειτουργική επαφή με μονάδες GPS ή οθόνες αφής (touch screens).

Προστασία: Κυρίως ορθοπεδική προστασία από χτυπήματα σε φάλαγγές δακτύλων, μετακάρπια, και ιδιαίτερα στα πιο δύσκολα και χρονοβόρα να ιαθούν οστά του καρπού (σκαφοειδές, μηνοειδές, πυραμοειδές). 

Λειτουργικότητα: Το Enduro απαιτεί λεπτούς και γρήγορους χειρισμούς, συνεχή  αίσθηση, καλό Grip (ιδιαίτερα όταν το γάντι είναι βρεγμένο ή λασπωμένο). Προφανώς όλα τα παραπάνω δυσχεραίνονται όταν τα γάντια είναι ογκώδη λόγω υπερβολικής προστασίας ή πολύ χοντρά σε πάχος θέρμο-προστασίας.

Καλός αερισμός: ιδιαίτερα για τα θερμά κλίματα της Ελλάδας ότι δεν αναπνέει ή αερίζεται μας ιδρώνει, και ότι μας ιδρώνει μας αφυδατώνει.

Αντοχή στην φθορά: Κυρίως στην “έξω παλάμη” και στα ακροδάχτυλα τα σημεία  που δέχονται συνεχείς πιέσεις και τριβές.

η δικη μασ επιλογη - klim dakar pro

TIPS: Πριν αγοράσετε γάντια Travel Enduro βεβαιωθείτε ότι τα velcro κουμπώνουν καλά στον καρπό. Επίσης δοκιμάστε την άνεση τους φορώντας τα και με πολύ λεπτά ισοθερμικά ζευγάρια (από μέσα) τα οποία είναι απαραίτητα τους χειμερινούς μήνες (ακόμα και αν έχετε θερμαινόμενα Grip).  

μοιρασου την σελιδα

υποστηρικτεσ