Επίσημη Συνεργασία, Δημήτρης Λασηθιωτάκης AURORA RALLY EQUIPMENT, με την ALL ROAD TRAINING.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, Αθήνα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ALL ROAD TRAINING

Ανακοινώνουμε την έναρξη Επίσημης Συνεργασίας στον τομέα Rally-Raid και Technical Travel Enduro Equipment, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και Διδάκτωρ Μηχ. Μηχανικό Δημήτρη Λασηθιωτάκη, της Aurora Rally Equipment. O κος Λασιθιωτάκης με την Aurora Rally υποστηρίζουν από σήμερα τεχνικά την ομάδα Rally της ALL ROAD TRAINING, αλλά και θα αρθρογραφεί στο Blog της Σχολής μας με εξειδικευμένα άρθρα της ειδικότητας του.

Δημήτρη καλώς ήρθες στην ομάδα μας.

Δημήτρης Λασιθιωτάκης

Aurora Rally Equipment

Ποιός είναι ο Δημήτρης Λασιθιωτάκης

Ο Δημήτρης Λασηθιωτάκης είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Aurora Rally Equipment που εδρεύει στα Σπάτα Αττικής. Είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και έχει κάνει διδακτορικό στη αντοχή υλικών, ενώ διετέλεσε ερευνητής επί σειρά ετών στο ένα από τα δύο κέντρα μετρολογίας της Ευρωπαϊκής ένωσης που βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το διδακτορικό του είχε ως θέμα την αύξηση της ζωής των οδοντωτών τροχών (γραναζιών) και ως αποτέλεσμα αναπτύχθηκε λογισμικό που προέβλεπε την ζωή τους μετά από σφυρηλάτηση. Λογισμικό το οποίο χρησιμοποιήθηκε τότε από την Subaru και την ομάδα της Jaguar F1, σε συνεργασία με την Wheelabrator Group.

Το 2013, μετά από δύο συμμετοχές στον 24ωρο αγώνα ράλι ο οποίος τότε γινόταν στην Αθήνα, εφηεύρε το μαγνητικό roadbook holder το οποίο έχει κερδίσει στο Dakar και στο Africa Eco Race. Καινοτομίες όπως τα ρουλεμάν από Ζιρκόνια που δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την άμμο και το πλήρως ελαστικό κέλυφος είναι δύο από τα πολύ γνωστά χαρακτηριστικά του. Το 2016 συμμετέχει στον σχεδιασμό της ημι-εργοστασιακής RMZ-450 η οποία θα έτρεχε στο Dakar.

Από το 2014 και μετά έχει συνεργαστεί με ομάδες που τρέχουν στα μεγαλύτερα ράλι παγκοσμίως (Africa Eco Race και Dakar), ενώ έχει δώσει το παρόν σαν μηχανικός στις Νο1 και Νο2 μοτοσυκλέτες στο Africa Eco Race 2017, ακολουθώντας το ράλι για δυο εβδομάδες και είναι σε στενή συνεργασία με τον Pål Anders Ullevålseter και την ομάδα του (συμμετέχων έντεκα φορές στο Dakar με δεύτερη θέση το 2010). Δεδομένα από την μοτοσυκλέτα του Pål χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα για να σχεδιαστούν αξεσουάρ τα οποία χρησιμοποιούν ιδιώτες ή άλλες ομάδες σε αντίστοιχους αγώνες.